Biografie

Wil je meer weten over mijn achtergrond? Lees dan onderstaand mijn yogaverhaal in een notendop.

Mijn naam is Marion van Maurik – van der Velden, geboren in 1971 in Rotterdam. Via een opleiding in de Mode en Kleding en diverse banen, ben ik uiteindelijk terecht gekomen in de salarisadministratie (lang verhaal, ga ik je niet mee vermoeien). In het jaar 2000 ging ik op zoek naar iets dat mij meer rust in mijn hoofd kon geven en zo startte mijn zoektocht.

Toen ik voor de derde keer dezelfde advertentie tegenkwam van een yoga opleiding in de buurt, ben ik maar eens gaan kijken op een open avond. Dat voelde meteen goed en dus ben ik gestart bij de School voor Yoga en Bewustzijn (Stichting Raja Yoga Alphen aan den Rijn).
Het was heel interessant, maar lastig te combineren met een fulltime baan en eerlijk gezegd denk ik, dat ik ook nog niet toe was aan deze pittige opleiding. Na het eerste lesjaar ben ik gestopt om een jaar de opleiding Vitalis Sportmassage te volgen, waar ik al langer interesse voor had. Aansluitend heb ik de voor de sportmasseur aanvullende cursussen Voetreflexzonemassage en Manuele Lymfedrainage gedaan. Vervolgens ben ik een eigen massagepraktijk gestart naast een parttime kantoorbaan.

In het begin vond ik het heel leuk, maar na een tijdje kwam de twijfel, was dit wat ik wilde? Ik besloot te stoppen met de massagepraktijk. Daarna volgde ik nog een aantal cursussen zoals Reiki 1 en 2 en Intuïtieve Ontwikkeling & Mediumschap en al die tijd bleef mijn interesse voor yoga bestaan. Ik volgde wekelijkse lessen en toen de docent zijn vakantie aankondigde, vroeg hij mij om de lessen over te nemen tijdens die 4 weken. Dat heb ik gedaan en toen wist ik ook meteen wat ik wilde.

Op zoek naar een yoga docenten opleiding, kwam ik uit bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. De oudste yoga docentenopleiding van Nederland en erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en de European Union of Yoga (EUY). Totaal 4 jaar waarbij ik in het specialisatiejaar heb gekozen voor Yoga voor Doelgroepen (ouderen, kinderen, jongeren en mensen met een beperking). Bij die 4 jaar hoort een verplichte module Anatomie & Fysiologie en daarnaast heb ik nog 3 modules afgerond: Ayurvedische beginselen, Adem & Pranayama en Adem & Ademtherapie. Het was een pittige tijd, maar ook heel leuk en ongelooflijk leerzaam. Tijdens de opleiding begon ik met yogales geven op verschillende locaties om ervaring op te doen. In 2013 heb ik de opleiding afgerond met mijn scriptie 'Pijn, Angst en Yoga'.

Een paar jaar daarvoor leerde ik mijn man kennen. Een vakantie op Bali in 2010 zorgde ervoor dat wij op slag verliefd werden op dit eiland. Daar wilden we vaker heen. Een paar jaar op rij hebben we langere periodes op Bali doorgebracht en heb ik ook yogalessen gegeven aan toeristen. En natuurlijk heb ik daar zelf ook yogalessen gevolgd.
Van 2015 tot 2019 hebben we ons gesetteld in Amerongen en had ik een fijne yoga ruimte aan huis.

Inmiddels heb ik diverse bijscholingen gevolgd waaronder 'Yoga voor de Bekkenbodem en Kringspieren' en 'Bewegingsleer en Yoga'. Als tegenwicht voor de yange yoga stijlen (en onze drukke maatschappij) heb ik de opleiding Yin Yoga and Meditation Teacher Training bij Stillnessinyoga afgerond.

En omdat ik denk dat je nooit uitgeleerd bent en omdat ik het gewoon ongelooflijk leuk vind om te doen, blijf ik altijd weer op zoek naar interessante bijscholingen.

Wat is Online Yoga?

Op jouw eigen plekje volledige aandacht voor jezelf hebben en ontspannen.